İletişim Bilgisi

ENDÜSTRİYEL KUMLAMA VE BOYAMA İŞLERİ

ENDÜSTRİYEL HİZMETLER

Kumlama yüzeydeki yağın, pasın kirin, eski boyanın veya pas curufunun yüzey aşındırılma işlemine tabi tutularak çıkarılması ve gözenekler açılarak yüzeyin boya tutunacak hale getirilmesi işlemidir.

Genel olarak iki türlü kumlama yapılış yöntemi vardır. Manuel kumlama ve otomatik kumlama. Otomatik kumlama bu iş için üretilmiş özel tasarım kumlama makineleri ile yapılan kumlamadır. Haliyle kumlamada belli başlı standartların dışına çıkılamaz. Bu tür kumlama daha çok aynı standartta işler yapan şirketler için tercih sebebidir.

Manuel kumlamada ise işin standartı yoktur. İster işin ölçülerinde isterse kumlama şeklinde istenilen uygunlukta kumlama yapılabilir.

Kumlama; çelik, aleminyum, bakır, saç, metal yüzeyler, tahta, beton, mermer, cam, araç jantı, plastik, araç aksesuar paraçları ve diğer tüm yüzeylere uygulanabilir. Kumlama için kullanılan malzemenin ince seçilmesi, nuzul (kumlama yapan elmas uç) çapının küçültülmesi ve hava basıncının kısılması ile rahatlıkla hassas yüzeylerede uygulanabilir.

Kumlama için genelde ince kum, silis kum, çelik bilya, girit, plastik hammaddesi kullanılır.